Random post

Home » » Foto-Foto Kejam Siat Kulit Kucing Hidup-Hidup Untuk Industri Bulu

Foto-Foto Kejam Siat Kulit Kucing Hidup-Hidup Untuk Industri Bulu
Kucing adalah makhluk belaan comel dan paling manja dengan manusia.Kucing merupakan ubat kelegaan stress kerana membuat hati kita tenang semasa bermain dengan karenah lucunya.

Bagaimanapun di China dan Eropah timur..
Kucing adalah satu bisnes kulit yg agak menguntungkan.


Biasanya bulu kucing mangsa kekejaman akan jadi topi,selendang bulu dan pakaian,Kolar kot baju dari bulu kucing
China adalah pengeluar kulit bulu kucing terbesar dunia,

Menurut PETA (People for the Ethical Treatment of Animals), lebih dari 2.000.000 kucing dan anjing dikuliti secara Kejam di China. Mereka bahkan menguliti bulu mereka dalam keadaan hidup atau setengah mati. Mereka meneruskan budaya ini kerana masih banyaknya permintaan dari pasaran Amerika dan Eropah.


Menurut mereka menyiat bulu kucing  hidup-hidup lebih mudah daripada  dalam keadaan mati. Tubuh mereka masih hangat sehingga kulitnya masih lunak untuk dikuliti. Semasa dikuliti sebahagian besar binatang comel itu  masih mengiau dan merintih kesakitan. Para pekerja  menekan,memijak kepala atau menusuk kemaluan binatang itu agar mudah untuk dikuliti. Kemudian setelah habis dikuliti, tubuh kucing-kucing itu kemudian dilemparkan ke kumpulan kucing-kucing lainnya yang bernasib sama dan sudah bermandi darah.Wartawan lelaki yang mengambil gambar ini menangis ketika melihat kembali gambar2 yang diambilnya.

0 comments:

Post a Comment

Fb Like

Followers

Blogged.my