Random post

Home » » Bahaya Upload Gambar Anda Di Pelbagai Website!!! (Khususnya Perempuan)

Bahaya Upload Gambar Anda Di Pelbagai Website!!! (Khususnya Perempuan)

Sebab fungsi Photoshop skang ni lebih maju kehadapan! haaa kalo korang tak percaya korang usha gambar kat bawah ni.Rasanya sudah banyak artikel mengenai betapa bahayanya upload gambar di pelbagai website seperti Facebook, Twitter, Myspace dan segala macam lagi jenis website. Before

After

 Scanned!Dengan beberapa klik je kat Photoshop tu dah boleh nampak "barang" korang. Ni la akibatnya kepada siapa yang pakai sexy sangat, baju nipis ataupun tak pakai bra. Memang korang senang kena scan la kejap lagi. Jadi, kepada wanita di luar sana yang ada gambar sexy korang tu cepat-cepat la delete sebelum giliran korang pula jadi mangsa siber ni. Lebih baik kita semua menutup aurat seperti mana yang telah ditetapkan dalam Islam daripada mengikut budaya barat yang negatif ni.

Hikmah di sebalik menutup aurat ialah dapat mengelakkan kejahatan, maksiat dan menjaga maruah serta harga diri. Oleh itu, cara berpakaian lelaki juga mesti memenuhi tujuan tersebut.

Mempamerkan tubuh merupakan satu kesalahan kerana dikhuatiri boleh menjurus kepada perkara kejahatan dan kemaksiatan sekiranya mempamerkan tubuh dengan aksi dan gaya yang tidak sepatutnya untuk tatapan umum tanpa rasa malu apatah lagi sehingga menyalahi hikmah menutup aurat.

0 comments:

Post a Comment

Fb Like

Followers

Blogged.my